Ezo-Sarok
+36-66/322-522, +36-70/945-0950
compare_arrows0
1
Farkasos álomfogó (fehér) - 33 cm
Farkasos álomfogó (fehér) - 33 cm
  • favorite_border
  • compare_arrows

Farkasos álomfogó (fehér) - 33 cm

3 840Ft
chat
remove_circle_outlineadd_circle_outline

A kör átmérője kb. 33 cm

Egy Indián mítosz szerint egy pók alakjában megjelenő varázsló mutatta meg az álomcsapda képét az egyik indiánnak. A rossz álmok a hálóban ragadnak. A jó álmok átjutnak a szűrőn, a tollak segítségével lekúsznak az alvó emberre, majd eltűnnek a nap fényével. Az álomfogó hagyománya az ojibwa törzsből származik. Az 1960-as 70-es évek pánindián mozgalma során az amerikai őslakosok többi népcsoportja is átvette ezt a szokást.

Így lett ez a különböző indián törzsek egységének szimbóluma az álomőrző. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék magukat, gyermekeiket a rémálmoktól. Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat.

A farkasok számos tulajdonságot jelképeznek, a legrosszabbtól a legjobbaknak tartottakig. Így kapcsolatba hozhatók a vadsággal, lopakodással, kegyetlenséggel, vagy akár a gonoszsággal. De ugyanakkor pozitív dolgokat is jelenthetnek, például lojalitást, bátorságot, és győzelmet. Az indiánok kapcsolatba hozták őket alakváltoztatókkal és lelkekkel, köszönhetően a misztikus vonyításuknak is. A farkas a félelem, sötétség, és gonoszság jelképe is lehet. 


Kapcsolódó termékek

more_vertFarkasos álomfogó - sötét (35 cm)
3 190Ft

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Részletek
Farkasos álomfogó - sötét (35 cm)close

Átmérője 35 cm.Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat és rossz energiákat: „A jó álmok átjutnak a nyíláson, a rossz álmok viszont csapdába esnek a hálóban, s elvesznek a hajnal fényében.”A farkasok számos tulajdonságot jelképeznek, a legrosszabbtól a legjobbaknak tartottakig. Így kapcsolatba hozhatók a vadsággal, lopakodással, kegyetlenséggel, vagy akár a gonoszságg..

more_vertFarkasos álomfogó - 15 cm
1 790Ft

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Részletek
Farkasos álomfogó - 15 cmclose

Átmérője 15 cm.A farkasok számos tulajdonságot jelképeznek, a legrosszabbtól a legjobbaknak tartottakig. Így kapcsolatba hozhatók a vadsággal, lopakodással, kegyetlenséggel, vagy akár a gonoszsággal. De ugyanakkor pozitív dolgokat is jelenthetnek, például lojalitást, bátorságot, és győzelmet. Az indiánok kapcsolatba hozták őket alakváltoztatókkal és lelkekkel, köszönhetően a misztikus vonyításukna..

more_vertÁlomfogó sassal - 15 cm
1 790Ft

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Részletek
Álomfogó sassal - 15 cmclose

Átmérője 15 cm.A sasnak, a "madarak királyának" már a korai fejlett kultúrákban sokrétű jelentéssel bíró jelképvilága volt. Általában a Naphoz és a fényhez társítják, a néphitben, a mítoszban, az irodalomban számos jellemvonást tulajdonítanak neki: királyi hatalmat, erőt és varázserőt, bátorságot és éleslátást; de kérlelhetetlenséget, keménységet és bosszúálló hatalmat is. A kígyók, sárkányok megs..