Ezo-Sarok
+36-66/322-522, +36-70/945-0950
compare_arrows0
2
Baglyos álomfogó (repülő bagoly) - 16 cm
Baglyos álomfogó (repülő bagoly) - 16 cm
  • favorite_border
  • compare_arrows

Baglyos álomfogó (repülő bagoly) - 16 cm

1 350Ft
chat
remove_circle_outlineadd_circle_outline

A kör átmérője kb. 16 cm.

Egy Indián mítosz szerint egy pók alakjában megjelenő varázsló mutatta meg az álomcsapda képét az egyik indiánnak. A rossz álmok a hálóban ragadnak. A jó álmok átjutnak a szűrőn, a tollak segítségével lekúsznak az alvó emberre, majd eltűnnek a nap fényével. Az álomfogó hagyománya az ojibwa törzsből származik. Az 1960-as 70-es évek pánindián mozgalma során az amerikai őslakosok többi népcsoportja is átvette ezt a szokást.

Így lett ez a különböző indián törzsek egységének szimbóluma az álomőrző. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék magukat, gyermekeiket a rémálmoktól. Az indiánok hisznek benne, hogy az álomfogó kiszűri a rossz álmokat.


A bagolynak kiváló megérző képessége van: médiumok és tisztánlátók toteme. Van bátorsága, hogy hallgasson ösztöneire. A bagoly totem magába foglalja a maszkok mögé látást, gyors és csendes mozgást, éleslátást. A titkok és előjelek küldönce, alakváltó. Kapcsolat a sötéttel, a láthatatlan világgal és a fény világával. Jelképezi az együttélést az árnyékos énünkkel, a holdenergiát, szabadságot.

Kapcsolódó termékek

more_vertBaglyos mécsestartó - zöld
2 650Ft

star_borderstar_borderstar_borderstar_borderstar_border
Részletek
Baglyos mécsestartó - zöldclose

Magassága 11 cm.A bagolynak kiváló megérző képessége van: médiumok és tisztánlátók toteme. Van bátorsága, hogy hallgasson ösztöneire. A bagoly totem magába foglalja a maszkok mögé látást, gyors és csendes mozgást, éleslátást. A titkok és előjelek küldönce, alakváltó. Kapcsolat a sötéttel, a láthatatlan világgal és a fény világával. Jelképezi az együttélést az árnyékos énünkkel, a holdenergiát, sza..